Gazdaság

2016.09.15. 17:16

Új lakások a munkavállalóknak

A térségben jelenleg nagyjából úgy 1000 munkavállalónak tudnának a különböző gyárak, üzemek munkát adni.

B. CS.



A térségben jelenleg nagyjából úgy ezer munkavállalónak tudnának a különböző gyárak, üzemek munkát adni – jegyezte meg egy minap a jászberényi képviselőtestület tagjaival folytatott megbeszélésen a Jászság egyik legnagyobb foglalkoztatójaként megjelenő Jász Plasztik Kft. tulajdonosa, vezetője, Kasza Lajos. A vállalatvezető véleménye szerint szükség volna olyan programok kidolgozására, amelyek eredményeként minél több munkavállaló választaná letelepedése helyszínévé Jászberényt, illetve a Jászságot.
Ennek a folyamatnak része lehet a bérlakások építése is. Beszámoltunk róla, hogy a cég – megvásárolva és felújítva az egykori huszárlaktanya épületegyüttesét – egy új óvodát hozott létre, aminek működtetését az Egri Főegyházmegye vállalta fel.

Az önkormányzati képviselőkkel minap folytatott megbeszélésen megtudhattuk, hogy rövidesen elkészül az egykori laktanya felújításának újabb üteme. Nevezetesen a jelenleg még zajló munkálatok végeztével az épülettömbben – várhatóan még idén decemberre – összesen nyolcvan lakást adnak át. A lakások különböző méretűek lesznek harmincöt és kilencven négyzetméter között. Kasza Lajos érdeklődésünkre elmondta, hogy a lakások mindegyikét a cég dolgozói számára tartják fenn. A bérlemények lehetőséget adnak majd családok számára is a beköltözésre.
– Várhatóan több család is érkezik majd így Jászberénybe, nem egy közülük pedig állandó lakosként is letelepedhet a városban – tette hozzá a cégtulajdonos.

A cégen belül végzett igényfelmérés alapján akár a most készülő lakások kétszeresére is volna jelentkező. Nem véletlen, hogy megkezdődött a gondolkodás egy munkásszálló megépítéséről is a cég dolgozói számára.
A találkozón felvetődött lehetőségként a vállalkozók számára nyújtandó adókedvezmény kidolgozásának ötlete is. A kedvezményből származó megtakarításokat közvetlenül béremelésre fordíthatnák a munkáltatók – hangzott el a berényi megbeszélésen.
– Ez idő szerint már zajlik a verseny határainkon belül is a legjobb szakemberekért. Eljön az idő, amikor például egy jó szerszámkészítő vagy épp CNC marós fizetési szintje meghaladja majd a mérnökökét – fogalmazta meg véleményét a cégvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!