Gazdaság

2016.09.18. 10:00

Újabb hatvan ember jut munkához

Közel harmincmillió forintos beruházást tervez végrehajtani a városban egy cég. A vállalkozás közel 150 megváltozott munkaképességű munkavállalónak biztosít megélhetést, a fejlesztés révén újabb 60 embernek adnak munkát.

T. A.

A kft. az önkormányzattól 2012 óta bérli a munkaterületet az ipari park területén levő csarnokban, ahol a bővítést tervezi. Az 1200 négyzetmétert most 960 négyzetméterrel kívánja kiterjeszteni önerőből megvalósuló, több mint huszonnyolcmillió forintos beruházással. A beruházás során falakat helyeznének át, ablakokat, ajtókat szerelnének be, fűtést és levegőztetőrendszert alakítanának ki.

A csarnokrészt egyébként eddig egy másik kft. bérelte, de a szerződés e hónap 30-án lejár. Az önkormányzat egyeztető tárgyalásokat folytatott a két bérlővel, melynek során sikerült egyezségre jutni.
A beruházás során közel hatmillió forint értékű olyan fejlesztés is történne, ami a bérleti szerződés lejártát követően is megmaradna, ezt ezért öt éven át a bérleti díjba beszámítják. A bérlő egyébként eddig havonta több mint hatszázezer forint bérleti díjat fizetett a területért az önkormányzatnak. Az új részt október elején adják át a bérlőnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!