Gazdaság

2017.06.16. 15:30

Az alapítványnál marad az iskola

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaly vette át az ország legszegényebb településének számító Tiszabő általános iskolájának fenntartását. Az önkormányzat azonban úgy döntött, állami fenntartásba adná vissza az iskolát, ennek érdekében kérelmet is írt az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

M. R. E.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaly szeptemberben vette át Tiszabő általános iskolájának fenntartását. Azóta szemmel láthatóan épül-szépül az intézmény, a szülők is arról számoltak be korábban, hogy a diákok is szívesen járnak az időközben felújított intézménybe.

Az önkormányzat egy májusi testületi ülésén mégis úgy döntött, állami fenntartásba adná vissza az iskolát. Ezt Bruna László polgármester azzal indokolta, ők úgy látják, az épületek felújításán túl semmilyen fejlődés nem történt, így jobbnak látnák, ha az állam visszavenné a felügyeletet az iskola felett.

Az önkormányzat ezért kérelmet írt az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Az EMMI viszont nem tud érdemben foglalkozni a hivatal kérésével, ugyanis, mint írták, a fenntartás jogának átruházását kizárólag a jelenlegi fenntartó kezdeményezhetné, vagyis az alapítvány, hozzájuk pedig ilyen kérelem a május végi határidőig nem érkezett. Így, bár az önkormányzat még aláírásokat is gyűjtött ebben a kérdésben, továbbra is a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál marad a tiszabői iskola.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!