Gazdaság

2017.06.22. 14:30

Új ágyak kerültek a berényi kórház intenzív osztályára

Ismét helyi vállalkozók nyújtottak segítséget a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak.

B. Cs.

Csütörtökön délelőtt a Darázs, és a Szikra család jóvoltából egy-egy új, egyenként másfél millió forint értékű kórházi ágy kerülhetett az intenzív osztályra.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A segítségnyújtás eredményeként két új ágy segíti a gyógyító munkát Fotó: Banka Csaba
[/caption]

Dr. Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgató köszönte meg a vállalkozók adományát, örömteli folyamatként jellemezte, hogy vállalkozók egyre több alkalommal nyújtanak segítséget a városi kórháznak, nem csak felismerik a társadalmi szerepvállalása fontosságát, hanem áldozatot is hoznak a fejlesztések, beszerzések megvalósításához.

Ennek eredményeként ez alkalommal két modern, minden speciális szakmai igénynek megfelelő, a gyógyító munkát segítő ágyakkal gyarapodhatott az intenzív osztály. A vállalkozók önzetlen segítségét Pócs János országgyűlési képviselő is személyesen köszönte meg az átadóünnepségen.

A rendezvény keretében jelentette be Dr. Sinkó-Káli Róbert, hogy az osztályvezetői stafétát a nyugdíjhoz közeledő Dr. Ócsai Antaltól, a minap Dr. Dalmadi Adrienne eddigi osztályvezető-helyettes vette át. Dr. Ócsai Antal nem távolodik el a kórháztól, a továbbiakban is segíti az intézmény munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!