JÁSZBERÉNY

2017.10.02. 10:30

Bíznak a pozitív elbírálásban, hogy megújulhasson a berényi buszmegálló

Több száz millió forintos beruházás részeként újulhat meg a városközponti autóbuszmegálló, illetve annak környezete, ha támogatást nyer a város e tárgyban benyújtott pályázata.

Tamás Zoltán, a városfejlesztési bizottság elnöke elmondta, az önkormányzat értékelése szerint jó esély van a benyújtott anyag pozitív elbírálására.

A buszmegálló felújítása, átalakítása jó néhány évvel ezelőtt már téma volt a városban, de akkor az önkormányzat és a volán nem tudott megállapodni a fejlesztés hogyanjáról.

Tamás Zoltán kiemelte, hogy a jelenlegi fejlesztési koncepció elfogadása előtt megszületett a megállapodás. A buszmegálló környékének fejlesztését komplex módon kezeli az elképzelés.

A megállóhely forgalmához, a buszközlekedéshez igazodva tervezik meg a városi piac épületének és parkolóinak kialakítását, a közeli Thököly úton található ideiglenes parkoló átalakítását, valamint az oda vezető Hold utca forgalmi rendjének újragondolását.

Amennyiben a fejlesztési pályázatokat pozitívan bírálják el, a kivitelezés akár már jövőre megkezdődhet.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!