külképviselet

2017.12.03. 12:00

Megnyitotta hamburgi irodáját az MNB

Az eseményen a Bundesbank regionális elnöke, Hamburg tartomány államtitkára, Magyarország tiszteletbeli konzul asszonya, valamint magas rangú szakmai és oktatási partnerek vettek részt – közölte pénteken az MNB.

A közlemény szerint a párizsi és a római képviselet megnyitóját követően Hamburgban is magas rangú szakmai találkozó keretében avatták fel a jegybank helyi kapcsolattartó irodáját. Arno Bäcker, a Bundesbank regionális igazgatóságának elnöke köszöntőjében jó választásnak tartotta, hogy az MNB Hamburgban nyitotta meg németországi külkapcsolati irodáját, tekintettel arra, hogy Európa egyik legnagyobb kikötővárosa, médiaközpontja fontos összekötő kapocs Közép-Európa és Skandinávia között is.

Eva Maria Greve, Magyarország tiszteletbeli konzulja kiemelte: azzal, hogy a Magyar Nemzeti Bank Hamburgot választotta egyik külföldi irodájának székhelyéül, Magyarország újra bizonyságot ad arról a szoros elkötelezettségről, amely nem csak Hamburghoz, de Németországhoz és ahhoz az Európai Unióhoz is köti, amelynek Magyarország nélkülözhetetlen része.

Az ünnepélyes megnyitó programjának fő eleme A magyar út – Célzott jegybanki politika című könyv angol nyelvű kiadásának bemutatása volt. A kötet fő üzeneteiről Palotai Dániel, az MNB gazdaságtudományi és kiemelt ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Virág Barnabás, monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója tartott előadást. A fórumon recenziót tartott a kötetről Stefan Okruch, az Andrássy Egyetem professzora a közlemény szerint.

A térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő, kis létszámú szakembergárdával működő nemzetközi irodák célja, hogy a magyar jegybankot és a bankban folyó elemző munkát bekapcsolják a nemzetközi tudományos vérkeringésbe, valamint, hogy erősítsék a társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést. A hamburgi iroda Németország mellett a skandináv országok gazdaságát, gazdaságpolitikáját is figyelemmel kíséri – olvasható a jegybank közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!