Nem haragszik

2020.05.04. 19:55

Gondoskodóként jellemezte fiát Szilágyi özvegye (videó)

A családot ért tragédia után egy nappal a házukban, abban a szobában nyilatkozott a színész felesége, ahol fia meggyilkolta férjét a gyanú szerint.

Forrás: TV2

Fotó: Tények

Exkluzív interjút adott a Tényeknek Szilágyi István özvegye. Humenyánszky Jolán azt mondta, nem haragszik fiára, szerinte egy rendes gyerek, aki mindig gondoskodott róluk.

A családot ért tragédia után egy nappal a házukban, abban a szobában nyilatkozott a színész felesége, ahol fia meggyilkolta férjét a gyanú szerint.

A Magyar Nemzet azt írja, hamarosan elrendelhetik Szilágyi Péter igazságügyi elmeorvosi vizsgálatát. A 201 filmben szereplő művészt és feleségét évek óta terrorizálta a súlyos alkoholproblémákkal küzdő fiúk. A család mindennapjait jól ismerők szerint az apagyilkos azonban saját démonaival is harcol.

Legkésőbb kedden dönthet az illetékes nyomozási bíró a 49 éves Szilágyi Péter letartóztatásáról, a nyomozóhatóság pedig arról, hogy a férfit beutalják-e az Országos Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI). Az évek óta súlyos alkohol- és mentális problémákkal küszködő, démonaival és szüleivel harcban álló férfi apja holtteste körül kutatva is aggasztó elmeállapotról tett tanúbizonyságot – számol be a portál.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértőnek azt kell eldöntenie, hogy beszámítható-e Szilágyi Péter, vagy nem, ha utóbbi, akkor nem lehet büntetőjogilag felelősségre vonni, a bíró nem ítéletet hoz, hanem végzést a vádlott kényszergyógykezeléséről. Ez utóbbi esetben 5 évenként felülvizsgálják a kényszergyógykezelt állapotát, és ha gyógyulását állapítják meg, szabadlábra kerülhet. Amennyiben büntethető a férfi, a súlyosító körülmények következtében, a különös kegyetlenség, hogy saját szülőjét ölte meg, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat, ám megúszhatja 20 évvel is – írja a lap.

Korábban beszámoltunk róla, saját fia végzett a Lópici Gáspárként híressé vált művésszel. Szilágyi Pétert a rendőrség már őrizetbe is vette, és kezdeményezték a letartóztatását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!