Veszélyes lehet a fagyi

2020.07.16. 13:15

Megkezdődött Szilágyi Fanni első mozifilmjének forgatása

A Veszélyes lehet a fagyi a Nemzeti Filmintézet (NFI) Inkubátor Programjában készül, a főszerepekben Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté és Bódi Magdi lesz látható.

A Veszélyes lehet a fagyi egy nyers, de szentimentális történet egy egypetéjű ikerpárról, akiket ugyanaz a férfi zökkent ki a megrekedt élethelyzetükből: egy bonyolult testvéri viszony, két szemszögből – ismerteti a film alaptörténetét a Nemzeti Filmintézet által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.

Az NFI tájékoztatása szerint a forgatás előkészítésén már régóta dolgozik a stáb, a karantén miatti kényszerű halasztást is kihasználva. A 26 napos forgatás nyári szakasza a hét elején kezdődött Budapesten, a film októberben még további 8 napot forog.

A Veszélyes lehet a fagyi forgatókönyvét Szilágyi Fanni és Lányi Zsófi közösen jegyzi. A főszereplő ikerpár mindkét tagját az Isteni műszakból is ismert Stork Natasa alakítja, az ikrek életét felforgató darukezelőt Patkós Márton játssza, de Szabó Máté és Bódi Magdi is fontos szerepben lesz látható.

A film operatőre Szilágyi Gábor, látványtervezője Tasnádi Zsófia, vágója Ördög Zsófia.

Szilágyi Fanni operatőrként végezte alapszakos tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd rendező szakon folytatta a mesterképzést, rendezői diplomafilmje a Borbély Alexandra főszereplésével készült Minden vonal volt.

Mint a közlemény felidézi, emlékezetes és eredeti hangú rövidfilmjeivel Szilágyi Fanni jelentős sikereket ért el, a Kamaszkor végével 2015-ben megnyerte a Friss Hús fesztivál fődíját. Az elmúlt években tévésorozatokat rendezett, köztük az Ízig-vériget (Herendi Gáborral közösen) és a Bátrak földjét.

A Nemzeti Filmintézet 67 millió forintos támogatásával készülő Veszélyes lehet a fagyi 2021-ben érkezik a mozikba, producerei Pataki Ágnes és Kenesei Edina.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!