mehetnek a börtönbe

2021.02.04. 21:20

Kegyetlen: egy disznóólban tartottak fogva egy francia nőt Siófokon

Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emeltek vádat egy házaspár ellen, akik a vád szerint másfél évig tartottak bezárva egy idős asszonyt Siófok közelében.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlottak – akik közül a férfit korábban már kényszermunka bűntette miatt is elítélték – évekkel ezelőtt a bizalmába férkőztek a Siófokon élő, 71 éves, francia állampolgárságú sértettnek, aki idővel elkezdett érzelmileg kötődni a vádlottakhoz, akiket a családjának tekintett.

A vádlottak ezt kihasználva előbb beköltöztek az asszony lakásába, majd rávették arra, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza oda, kiskorú gyermeküknek

- írta közleményében az ügyészség.

A vádlottak később, a lakás felújítására hivatkozva a sértettet átköltöztették egy siófok környéki házba, ahol azonban az idős asszony konfliktusba került a vele együtt lakó férfival.

Hiába kérte, nem engedték vissza a lakásába, helyette egy zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy 6 négyzetméteres, korábban disznóólként, illetve kamraként használt bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve.

A szigetelés nélküli építményben ágyat, asztalt, éjjeli lámpát azt vittek, de fűtési, tisztálkodási, mosási, illetve takarítási lehetősége nem volt az idős nőnek. A vádlottak naponta egyszer megjelentek az ingatlanon, ahová ételt, vizet és alkoholt vittek a sértettnek, akinek alkalmanként lehetővé tették, hogy felügyelet mellett sétálhasson a területen.

Ebben a bódéban raboskodott az idős asszony
Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

 

A sértett, mivel helyzetét kilátástalannak ítélte meg, nem próbált megszökni, viszont amikor a vádlottak nem voltak ott, többször is német nyelven próbált segítséget kérni, mivel azonban a terület lakatlan volt, ezt nem hallotta senki.

Hosszú idő eltelt, amikor a siófoki szomszédoknak feltűnt, hogy régóta nem látták az asszonyt.

A rendőröket is értesítették, akik keresni kezdték őt. A vádlottak ekkor visszaszállították Siófokra, majd bejelentést tettek arról, hogy hazaérkezett. Miután a rendőri ellenőrzés megtörtént, visszaszállították a sértettet a zártkerti ingatlanra.

Valaki mégis meghallotta, hogy a nő segítséget kér, mert 2019 szeptemberében egy bejelentés alapján kimentek a rendőrök a zártkerti ingatlannál, ahol ők is felfigyeltek az elhaló hangon segítséget kérő idős nőre, akit kiszabadítottak.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben egyaránt 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 5 év közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a bűncselekmény elkövetését beismerik, valamint indítványozta a vádlottakkal szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!