Ország-világ

2021.10.04. 16:10

Dráma a bíróságon: nem ismerte el bűnösségét a villamoson gyilkoló János, de exe mindent bevallott

Nem ismerte el a bűnösségét a 28-as villamoson a kutyáját védő férfit meggyilkoló L. János. Titokzatos védekezését a következő tárgyalásra ígérte, volt barátnője viszont a férfi ellen vallott.

János kést rántott, és szíven szúrta a férfit

Forrás: Knap Zoltán

Tavaly Sz. Gábor és barátja, L. Márk Gábor kutyusával, Pepsivel szálltak fel este a 28-as villamosra, ahol egy háromtagú társaságba futottak bele.

L. János, D. Károly és B. Éva többször belekötöttek a két férfibe, akiknek akkor fogyott el a türelmük, amikor a járványhelyzet közepén mindenképpen meg akarták simogatni a Gábor ölében ücsörgő kutyust.

Ekkor Gábor már megkérte őket, hogy menjenek el, de hiába, János kést rántott, és szíven szúrta a férfit, Márkot pedig leütötték. A három támadó ezután elszaladt, hátra sem néztek haldokló áldozatukra, aki utolsó szavaival mentőért könyörgött és az incidens után elszaladt kutyáját kereste. Ezután Éva elrejtette a kést az Orczy téren, amit a zsaruk később egy virágágyásban találtak meg.

János kést rántott, és szíven szúrta a férfit
Fotó: Knap Zoltán
Fotó: © Knap Zoltán

Most ők hárman egymástól távol, egymásra sem nézve foglaltak helyet a vádlottak padján, a volt szerelmespár, Éva és János sem szóltak egymáshoz, korábban az asszony el is mondta a Borsnak: már bánja, hogy összeállt a férfivel, és nagyon sajnálja a történteket.

Az Ügyészség Jánosra 20, Károlyra 10 év fegyházat, míg Évára 2 éves, 4 évre felfüggesztett börtönt kért, abban az esetben, ha lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Sem a szúrással vádolt János, sem segédje, Károly nem ismerte el a bűnösségét, egyedül Éva vallott be mindent, aki viszont elárulta, hogy János szúrt:

L. János egy alkalommal megszúrta a gyereket, aki felhúzta a pólóját, kiabált, hogy segítség, hívjanak mentőt, meg fogok halni

– mondta Éva.

Az ügyet mégis elkezdték tárgyalni, ugyanis az asszony vallotta: félelemből dugta el a gyilkos kést, így a bíró nem engedte, hogy lemondjon a tárgyalásról.

Éva (jobbra) bevallott mindent
Fotó: © Knap Zoltán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!