felfoghatatlan fájdalom

2021.10.19. 08:42

Egy barát megrázó vallomása: Kandech Evelyne azt mondta, inkább meghal, mint hogy segítséget kérjen

Csak most, a halála után derült ki, hogy milyen magányos volt és milyen nehéz anyagi körülmények között élt az énekesnő. Evelyne egyszer azt mondta, inkább meghal, mint hogy bárkitől segítséget kérjen. Sajnos az élete végül tényleg így alakult.

Forrás: Ripost

Bár még nem zárult le a hivatalos ügymenet, már most látszik, hogy a Megasztár egykori tehetségét nem tudja saját erőből eltemetni Sierra-Leonéban élő édesapja. A férfinak sem a hazautazásra, sem a ceremóniára nincs pénze. Mivel Evelyne-nek nincsen olyan rokona, aki magára vállalná a végső búcsúztatás költségét, a magyarországi szabályozásoknak megfelelően köztemetéssel helyeznék végső nyugalomra. Egy egyszerű koporsóban, a temető végében. Méltatlan vég egy olyan csillogóan tehetséges művésznek, aki többet érdemelt volna az életében és a halálában is.

Szokatlan, hogy egy egykor ünnepelt, fiatal művésznek ne legyenek barátai, ne legyen szerelme, ne járjon társaságba, Kandech Evelyne 37 éves kora ellenére mégis így élt. A televízióban látott vidám mosoly az arcán a jelek szerint csak ideig-óráig kölcsönzött kellemes perceket számára, a mindennapjai szomorúsággal teltek. Evelyne öt évvel ezelőtt vesztette el Pécsett élő édesanyját, rajta kívül nem tartotta sem az édesapjával sem a távoli rokonokkal a kapcsolatot. Az anyukája halála után Budapestről Pécsre költözött, az ismerősei szerint ezekben az időkben kezdett teljesen bezárkózni. Fellépései alig voltak, hogy fent tudja tartani magát, pincérként dolgozott, aztán jött 2020 és a pandémia.

Most már tudjuk, hogy akkor nagyon nehéz helyzetbe került – mondta a Bors megkeresésére Evelyne egyik barátja, aki így folytatta:

„Csak most, a halála után állt össze a kép, hogy mi történt szegénnyel.

Többen is voltunk, akik rendszeresen kerestük, szerettük volna tartani vele a kapcsolatot, de nem jártunk sikerrel. Egy-egy üzenetre hónapok múlva válaszolt, ha válaszolt egyáltalán, teljesen elzárkózott mindenki elől. Most derült csak ki, hogy a járvány kitörésével elvesztette a munkáját, semmi pénze nem volt.”

Evelyne a nehézségek ellenére sem kért segítséget a barátoktól, talán szégyellte magát.

Egyszer azt mondta, hogy inkább meghal, mint hogy segítséget kérjen. Döbbenetes, de végül így is lett... Szívszorító, hogy inkább meghalt, mint hogy veszítsen a büszkeségéből.

Rák okozhatta a halálát

A Bors információi szerint Evelyne-nél emlődaganatot diagnosztizáltak, végül ez a betegség vitte el.

Úgy tudjuk, hogy az énekesnő volt barátai, illetve az egykori megasztárosok a napokban újra összefogtak, és úgy döntöttek, hogy nem hagyják, hogy Evelyne-t köztemetésen helyezzék végső nyugalomra. Szeretnék ők kifizetni a temetés költségeit, ennek érdekében már fel is vették a kapcsolatot a hivatalos szervekkel.

„Végtelenül büszke lány volt, a végsőkig visszatartotta azt az információt, hogy bajban van. Nem engedjük el őt így, ilyen körülmények között. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy méltó búcsúztatója legyen”

– mondta a Bors megkeresésére Tóth Vera.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!