Bulvár-celeb

2021.10.15. 13:52

Kiderült, hány szexpartnere van egy magyar nőnek az élete során

Az Ország Szextesztje című online kutatásból kiderült, hogy a 18-49 év közötti magyar nők több mint fele négy partnerrel bújt eddig ágyba egy reprezentatív felmérés szerint.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fiatal magyar nők többségének tíznél kevesebb szexpartnere volt az élete során

– derül ki a felmérésből.

Az Ország Szextesztje című online kutatás azt is megállapítja, hogy a szexpartnerek száma és a jelenlegi párkapcsolati állapot között nincs komolyabb összefüggés. A 18-49 éves egyedülálló nők 69%-a, az alkalmi kapcsolatban élők 66%-a, a párkapcsolatban élők 80%-a és a házasok 72%-a is tíznél kevesebb emberrel bújt ágyba – írja a life.hu.

Tízből egy nő életében csak egy szexpartner létezik

A kutatásban résztvevők közel fele négy, vagy ennél is kevesebb szexuális partnert fogyasztott el. Jóval kevesebben vannak, aki 5-9 emberrel (26%), vagy 10-15 partnerrel (15%) gyűrték a lepedőt. Húsznál több „játszótársról„ a nők mindössze 8%-a vallott.

Vannak, akik az erotikus örömöket egyetlen partnerrel élik át. Összesen tízből egy nő mondta azt, hogy a szexlistája igen rövid: egyetlen nevet tartalmaz. A huszonéveseknél ez az arány 15%, a harmincasok körében 5%, a negyvenesek esetében pedig 11%.

”Szakmai tapasztalataim azt mutatják, hogy mind az alkalmi, „egyéjszakás„ kapcsolatokat hajlamosak „elfelejteni” a nők, mind pedig azokat az együttléteket, amelyek során „csak„ orális vagy petting játékokat élnek át, közösülést azonban nem.

Az 1-4 szexkapcsolat kevésnek semmiképpen nem mondható – a hosszú távú elköteleződés előtt ajánlott a szexuális élet „begyakorlása”, és ehhez néhány partner mindenképpen tanácsos. 12 partner felett azonban a nők hajlamosabbá válhatnak arra, hogy kevésbé viseljék el a szexuális monogámiát„

– mondta el Rozs Erika szexuálpszichológus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!