Nehéz szakítás

2022.04.24. 14:00

Sokáig vívódott Szőke Zoltán, mielőtt örökre elbúcsúzott Berényi Miklóstól

A színész úgy érzi, jó döntést hozott, amikor három év hezitálás után felmondott a Barátok köztben.

Több mint húsz évig alakította a Barátok közt egyik legmeghatározóbb karakterét Szőke Zoltán, aki hosszas vívódás után döntött úgy, hogy búcsút int a sorozatnak. Jelenleg az erdőkertesi művelődési házat igazgatja, amely munka minden percét élvezi - derül ki a Bors cikkéből.

"Jó döntést hoztam, amikor búcsút intettem a sorozatnak. Szerettem volna kiszállni abból a pörgésből, amely 21 évig meghatározta az életemet. Amikor az ember már úgy érzi, hogy úgy telnek a napjai, mintha csak fát vágna, amikor nincs semmi, ami előrébb vigyen, amikor már mindent kipróbáltatok, de nem jobb, akkor elkezd az emberben érlelődni egy ilyen döntés" – mondta Szőke Zoltán, aki három évig fontolgatta a távozását sorozatból.

Forrás: TV2

"Úgy éreztem, hogy a 21 év alatt én változtam, fejlődtem, de az általam alakított karakter nem. Ugyanazokat a köröket futotta, újra és újra ugyanazokba az intrikus helyzetekbe került. Ilyenkor mindig elgondolkodtam, hogy ez a szerep, engem, mint Szőke Zoltánt, milyen emberré tesz. Egyre távolabb éreztem magamtól ezt a karakter. Az első ilyen gondolattól a döntés meghozataláig nagyjából három év telt, mire megléptem a dolgot és aláírtam a felmondásom" – árulta el a színész, akinek nem hiányzik a rivaldafény az életéből. 

"Voltak megkeresések, de szép lassan lemorzsolódott a számuk, hiszen jelentős része eleve összeegyeztethetetlen a jelenlegi munkámmal. Ahogy a színházi szerepek többsége is, hiszen nem tudok ott lenni a próbafolyamat elejétől a végéig. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra. Élvezem a békét, a madárcsicsergést, ami körülvesz és azt, amiben most benne vagyok" – mondta el Szőke Zoltán.

Borítókép: TV2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!