Bulvár-celeb

2023.10.22. 06:30

Nézze meg, hogyan lépett tovább Vajna Tímea

Az egykori modellnek fiatalon kellett megélnie azt a fájdalmat, amire sokáig nincs gyógyír: a férje elvesztését. Úgy tűnik, mostanra sikerült továbblépnie, amit azzal koronázott meg, hogy visszavette a leánykori nevét, vagyis újra Palácsik Tímea lett.

MW

Forrás: Origo

Több mint négy és fél éve, 2019. január 20-án hunyt el Andy Vajna. A tragikus veszteséget sokáig nehezen tudta feldolgozni a felesége, Palácsik Tímea, aki úgy érezte, hogy folyamatosan mellette van a kedvese, emiatt pedig nem tudta elengedni a szeretett férfit. Később Amerikában próbált új életet kezdeni, de Andy emléke sokáig fájdalommal töltötte el.

Mi, pszichológusok sem tudjuk meghatározni, mennyi idő kell ahhoz, hogy egy veszteség, vagyis gyász feldolgozása befejezettnek minősüljön. Ez teljesen egyéni szinten dől el. Alapvetően fél-egy évig tart az az időperiódus, amikor intenzíven jelen van a másik ember hiánya, amikor a gyászoló érzelmi hullámvasútba kerül, és sokszor befelé fordul, megreked, és úgymond elveszíti a kapcsolatát a külvilággal. Ebben az időben ez teljesen érthető, de előbb-utóbb az tesz jót, ha újraértelmezi az életét, és új célokat fogalmaz meg, mert ezek előreviszik. Nem szabad engednie, hogy a múltban rekedjen – magyarázta a hot! magazinnak dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Nemrég futótűzként terjedt el a hír, miszerint Timi visszatért a lánykori nevéhez, tehát újra Palácsik lett a vezetékneve. A szakember szerint ez a gyász feldolgozásának egy fontos mérföldköve.

Nagyon jó úton haladhat Tímea azzal, hogy megtette ezt a lépést. Feltételezhetően nem szeretne már a múltban élni, és nem szeretné azonosítani magát az elhunyt férjével, Andy Vajnával. 

Ugyanis amíg a férfi neve jelen van, addig ő nehezebben tud továbblépni, és a környezete számára is özvegy feleség marad. Az újrakezdés szimbóluma az, hogy nevet változtatott; ezzel azt üzeni saját magának és a világnak is, hogy ő Palácsik Tímea, nem pedig Vajnáné – taglalta a pszichológus. 

Makai Gábor kifejtette, Tímeának még van lehetősége arra, hogy megtalálja az új párját, akivel családot is alapíthat. Fontos, hogy erre ne görcsöljön rá, de az is, hogy ne legyen se lelkiismeret-furdalása, se szégyenérzete amiatt, ha újra boldogan éli meg a mindennapjait egy új társ mellett.

Berki Mazsi másfél évvel ezelőtt, mindössze harmincévesen temette el a férjét, Berki Krisztiánt, ráadásul egyedül maradt a fél éves kislányával. A csinos influ­enszer azóta szerencsére új társra lelt, aki segített neki átvészelni a gyászt.

A teljes cikket a Borsonline oldalán olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában