Régiófejlesztés

2017.06.30. 10:35

Indulnak a kiemelt turisztikai régiókra szabott fejlesztési pályázatok

Három évre elosztva összesen 117,75 milliárd forint forrást rendelt a kormány a hamarosan induló három kiemelt régió fejlesztési projektjeihez.

vg.hu / S. T.

Amint azt a vg.hu írja, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében a Balaton, a Sopron-Fertő, valamint a Tokaj–Felső-Tisza–Nyírség fejlesztési térség projektjeinek megvalósításához 2018-ban 20 milliárd forintot, 2019-ben 48,4 milliárd forintot, 2020-ban pedig további 47,6 milliárd forintot biztosítanak a központi költségvetésből.

A kiemelt turisztikai fejlesztési térségek számára felcímkézett forrást a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. kezeli. A kiemelt turisztikai térségekről rendelkező tavalyi kormányhatározatokban foglalt fejlesztési előirányzatokból már tudható, hogy milyen beruházásokra kerül sor a következő években. Ezek között szerepel a több megyét érintő turisztikai kerékpárút-hálózatok rendszere, az EuroVelo különböző szakaszainak kiépítése (ez az Európát átszövő kerékpárút része), gyógyhelyek, nemzeti parkok, világörökségi és várományos helyszínek fejlesztése, kastélyok, várak rekonstrukciója.

A balatoni stratégiai fejlesztési program a közúti, vízi, légi közlekedési infrastruktúra és járműpark fejlesztését egyaránt magában foglalja. A három kiemelt térség mindegyikében a turisztikai vonzerőfejlesztés a fő irány, amit a helyi program- és termékfejlesztésekkel integráltan kezelnek. A hazai és uniós forrásból kiírni tervezett pályázatokra jelentkezőknek különböző nagyságú önrészt kell vállalniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!