mobiltelefon

2017.06.29. 16:38

SIM-kártyák: nincs haladék az egyeztetésre

Szinte kizárt, hogy az ügyfelek minden SIM-kártyát határidőre egyeztessenek, módosítás azonban nem lesz, de még így is visszaszerezhetik kedvenc számukat.

A kormány nem tervezi módosítani a SIM-kártyák ellenőrzésére korábban előírt június 30-i határidőt – tudta meg a Világgazdaság. A tavaly elfogadott jogszabály több millió ügyfelet érint, nagy részük még nem fordult adategyeztetés céljából a szolgáltatójához. A Telekom, a Telenor és a Vodafone tájékoztatása szerint az előfizetők eddig a SIM-kártyák csak körülbelül 60 százalékát ellenőriztették le. Márpedig a jogszabály alapján július 1-jén megszűnnek azok a mobiltelefon-előfizetések, amelyeknél az adategyeztetés nem történt meg. Az azonban lehetséges, hogy valójában mégsem több százezer kártya van veszélyben, hisz a rég nem aktív, feleslegessé vált SIM-kártyájuk adatait sokan valószínűleg szándékosan nem egyeztetik, mert már nem is használják azokat.

A Magyar Telekomnál számítanak és készülnek arra, hogy az utolsó héten is sokan szeretnék még adataikat egyeztetni. A távközlési cég arról tájékoztatta lapunkat, hogy megnövelt kapacitással készülnek a várhatóan megugró forgalomra: június 30-án, pénteken, valamint a határidőt követő időszakban üzleteikben ugyan a szokásos nyitva tartás szerint várják ügyfeleiket, de nagyobb létszámmal. A Telenor Magyarországnál is arra számítanak, hogy a június 30-i határidő előtti napokban rekordmennyiségű ügyfél keresi fel a cég honlapját és üzleteit, de azzal is tisztában vannak, hogy több tízezren nem fogják tudni elvégezni az ügyintézést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!