Mobiltelefon

2017.07.05. 10:08

Több mint egymillió SIM-kártyát kapcsoltak ki

A kártyák több mint kétharmadát egyeztették az előfizetők a szolgáltatókkal.

vg.hu

Június 30-án járt le a határideje az előrefizetős SIM-kártyák adategyeztetésének, és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) beérkezett szolgáltatói információk szerint a kártyák tulajdonosainak több mint kétharmada egyeztette adatait a szolgáltatókkal. Aki lecsúszott a határidőről, annak mindhárom szolgáltatónál lehetősége lesz új szerződéskötés mellett a hívószáma és az egyenlege visszaszerzésére.

A szolgáltatóktól kapott jelentések hatósági összesítése alapján a nagyjából négymillió érintett SIM-kártya 68 százalékánál, több mint 2,7 millió esetben történt meg az adategyeztetés múlt hét péntek éjfélig. Az NMHH ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a nem azonosított SIM-kártyák között nagy számban lehetnek olyanok, amelyek adatait szándékosan nem egyeztették, mert már nem használják azokat. A hatóság álláspontja szerint, ha valaki elmulasztotta az adategyeztetést a június 30-i határidő előtt, adott ideig nincs jogi akadálya a kikapcsolás után a hívószám és az egyenleg visszaszerzésének, ehhez viszont új szerződéskötés szükséges. A Telekom, a Telenor és a Vodafone egyaránt nyitott a szerződések újrakötésére, a részletekről a szolgáltatók adnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!