ősszel jön a Diákhitel3

2019.06.21. 10:01

A bérek növekedésével könnyebb visszafizetni a diákhitelt

A hitel sokaknak nyújt segítséget felsőoktatási tanulmányaikhoz.

A bérek növekedése kihat a Diákhitel ügyfeleire is, könnyebben tudják visszafizetni a hitelüket – mondta Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója pénteken az M1-en.

A KSH adatai szerint 2016 és 2018 között Magyarországon több mint 30 százalékkal nőttek a bruttó bérek, a következő három évre is hasonló bérnövekedésre lehet számítani. A vezérigazgató elmondta, hogy Magyarországon 2001 óta több mint 400 ezer diák kapott diákhitelt. Tavalyi reprezentatív felmérésük szerint 52 százalékuk, több mint 200 ezer diák mondta, hogy a diákhitel nélkül nem tudta volna elkezdeni, lefolytatni, befejezni felsőoktatási tanulmányait.

Magyar Péter azt is elmondta, hogy október 1-jén lép hatályba a kormány májusi döntése alapján a Diákhitel3 termékük, a nyelvvizsga diákhitel. Magyarországon több tízezer diák van, akik ugyan letették a záróvizsgájukat, de nem tudtak diplomát szerezni a nyelvvizsga előírás miatt, a Diákhitel3 konstrukcióval nekik nyújtanak segítséget – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!