javuló adatok

2020.12.04. 07:16

Csökkent a munkahelyi balesetek száma

A legtöbb halállal végződő baleset Veszprém megyében volt, a legtöbb balesetet pedig Budapesten és Pest megyében rögzítették.

Az idei első fél évben az előző év azonos időszakával összevetve 13 százalékkal csökkent a munkabalesetek száma Magyarországon – írta pénteken a Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkavédelmi főosztályának adataira hivatkozva.

Az első fél évben száz esetben bírságoltak meg munkáltatókat, a kiszabott büntetések összege 58,3 millió forint volt, míg egy évvel korábban 70,1 millió – olvasható a lapban.

Mint írták, januártól júniusig 9706 olyan munkabaleset történt, amelynek három munkanapot meghaladó munkaképtelenség volt a következménye, vagy halállal végződött, egy évvel korábban pedig 11 151 ilyen esetről tudott az ITM.

Halálos kimenetelű munkabaleset az idei első fél évben 29 történt, tavaly 32. Csonkolásos munkabaleset 122 volt az első hat hónapban, ami 1,7 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

A szaktárca a Világgazdaság megkeresésére azt válaszolta: „a koronavírus-járvány hatott a balesetek számának alakulására is”.

A cikk szerint a legtöbb tragikus, halállal végződő baleset Veszprém megyében volt, itt négyen vesztették életüket munkavégzés közben. A legtöbb balesetet pedig Budapesten és Pest megyében rögzítették. A két területről a cégek több mint 2400 esetet jelentettek a hatóságnak. A munkabalesetek szempontjából Nógrád megye a legbiztonságosabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!