Nemzetközi járatok

2021.06.08. 19:34

Újraindul a FlixBus Magyarországon

A német alapítású FlixBus személyszállító vállalkozás 9 hónap szünet után újra közlekedteti Magyarországon nemzetközi távolsági buszait június 10-től – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Kiemelték, eleinte a környező fővárosokba, Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba lehet majd utazni Magyarországról, majd a járványügyi intézkedések enyhülésével párhuzamosan bővítik az elérhető úti célokat.

Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője a közleményben elmondta, a tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy a korlátozások feloldásával a kereslet hamar növekedni kezd.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az elmúlt évhez hasonlóan a FlixBus járatain továbbra is higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben.

Az MTI érdeklődésére a társaság közölte, 2019-ben Magyarországon 1,4 millió helyi megállókból induló vagy ide érkező ember fordult meg a FlixBus járatokon. A társaság 2020 márciusában felfüggesztette járatainak üzemeltetését Magyarországon, majd júniusban tért vissza a a magyar utakra, június és augusztus között a legtöbb korábban elérhető országba elindultak a buszok. 2020 szeptemberétől aztán megint szünetelt a szolgáltatás mostanáig.

A FlixBus Hungary Kft. 2019-ben 503,652 millió, míg 2020-ban 394,864 millió forint bevételt ért el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!