2018 óta először

2022.04.08. 16:59

Jelentősen drágul a taxizás Budapesten

A korábbi 700 forintos alapdíj, 300 forintos kilométerdíj és 75 forintos percdíj mértéke 1000, 400 és 100 forintra emelkedik.

Véget értek a tárgyalások a budapesti taxisiparág helyzetéről a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a taxitársaságok, valamint az érdekképviseletek között – írja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pénteki közleménye nyomán a VG.hu.

A tavaly november óta tartó tárgyalások eredményeként május 9-től drágulnak a taxik árai, 2018. július 1. óta először. A korábbi 700 forintos alapdíj, 300 forintos kilométerdíj és 75 forintos percdíj mértéke 1000, 400 és 100 forintra emelkedik a megállapodás értelmében.

A megállapodás mindemellett lehetővé teszi azt is, hogy világító szabadjelzővel lehessen várakozni a drosztokon kívül is, használhatók lesznek a minősített négy évszakos gumiabroncsok a taxikon, lehetővé válik a papírmentes, digitális bizonylattal rendelkező eszközök használata. A szabályok értelmében elektromos taxik csak azok a járművek lehetnek, melyek képesek egy töltéssel legalább 150 kilométert megtenni.

Az engedély nélküli személyszállítást végzőkkel szembeni szigor is növekedhet, különös tekintettel az ilyen célú Viber-csoportokra, de az ellenőrzések számának növekedése a hivatásos taxisokat is érintheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában