Közlemény

2024.01.03. 17:44

MÁV: a vármegye- és országbérletek sikere túlszárnyalta az előzetes várakozásokat

A vármegye- és országbérletek sikere túlszárnyalta az előzetes várakozásokat, a 2023. május 1-jén bevezetett új bérletfajtából 8 hónap alatt már több mint 4 milliót vásároltak a MÁV-Start, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain utazók - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

MW

Utasok csomagokkal a fõváros Déli pályaudvarának peronján a MÁV Start Zrt. Keszthely felé induló egyik InterCity (IC-s) vonatának egyik számozott kocsija felé tartanak, ahova a megváltott helyjegyük szól

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A közleményben kiemelték, az újfajta díjtermék mára teljesen átvette a korábban megszokott bérletek helyét, ez utóbbiak a teljes bérletvásárlásnak mindössze 10 százalékát teszik ki, 10 bérletből 9 már ország- vagy vármegyebérlet. 

Ismertetik, hogy a vármegye- és országbérleteket több mint 1100 értékesítési ponton, a közszolgáltatók jegypénztáraiban és az automatákból árusítják, de megvásárolhatók a GYSEV értékesítési hálózatában is. 

Leggyorsabban és legkényelmesebben továbbra is MÁV app segítségével érhetők el. 

Részletezik hogy az értékesítés tavaly áprilisi kezdete óta a közösségi közlekedéssel utazók december 31-ig 4 070 797 darab ország- és vármegyebérletet vásároltak, ennek 65 százaléka vármegyebérlet. 

A tanítási időszak legforgalmasabb hónapjaiban - szeptemberben, októberben, novemberben - 550-600 ezer darabot adtak el az új díjtermékekből. 

Az új bérletek egyik legnagyobb előnye a korlátlansága, 

azaz vármegyén belül vonatról bármikor át lehet szállni helyközi buszra - Zalaegerszegen és Esztergomban helyi buszra is - vagy akár HÉV-járatokra, vasútvillamosra, így az utazástól függően használhatók ki az átszállási lehetőségek - hívták fel a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában