ütötte, ahol érte

2021.10.07. 06:40

Brutálisan összeverte nagyapját egy fiatal férfi – Felháborító, mi volt rá az oka

Részegen támadt idős nagyapjára, a pénzét akarta megszerezni. Miután nem járt sikerrel, alaposan helybenhagyta a beteg férfit.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 28 éves férfi nyírábrányi otthonában támadt idős, látássérült és más betegségekben is szenvedő 74 éves nagyapjára, 2021. március 21-én.

A férfi édesanyjával és nagyapjával egy háztartásban élt. A támadás napján erősen ittas állapotban érkezett haza közös otthonukba, nagyapját, aki szintén ittas volt, a konyhában találta. Először pénzt kért az idős és beteg férfitól, majd amikor nem kapott, akkor először ordibálni kezdett vele, aztán teljesen elveszítette az önuralmát, és nekiesett nagyapjának. Ököllel kezdte ütni, ahol csak érte.

Végül engedett nagyapja könyörgésének, és abbahagyta az ütlegelést. Ekkor az idős férfi kimenekült a házból és a közelben élő rokonaihoz menekült, tőlük kért segítséget. Ők hívtak mentőt az összevert szépkorú férfihoz, akinek a kórházba szállítása után kiderült, hogy a bántalmazás következtében az egyik bordája is eltört, továbbá a fején és a mellkasán zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A kegyetlen unokát a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vették, majd a Debreceni Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A Debreceni Járási Ügyészség most vádat emelt a 28 éves férfi ellen a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és ugyanígy minősülő súlyos testi sértés bűntette miatt. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járási bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, továbbá mellékbüntetésként tiltsa el a közügyektől – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleményében a Tények cikke szerint.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!