kegyetlenség

2021.10.26. 07:30

Vadállatok! Hárman erőszakolták meg a 13 éves miskolci lányt

Egyet közülük még keres a rendőrség.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 17 éves fiatalkorú fiú és egy 22 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette és emberkereskedelem bűntette miatt – közölte az Ügyészség alapján a Bors.

A 17 éves fiú és a lány Miskolcon egy gyermekvédelmi otthonban lakott.

A fiú két éve tavasszal rábeszélte a lányt, hogy prostituált legyen. A lány tiltakozott, de félelmében nem mert ellenkezni. Az ügyészség szerint a 17 éves vádlott személyesen beszélte meg a szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfiakkal a tarifákat, és ő vette át tőlük a pénzt. Egy szerencsi vasútállomás környékén is prostitúcióra kényszerítette a kislányt. Az összesen mintegy öt alkalomból a vádlott 35 ezer forintot tett zsebre, ennek a nagy részét megtartotta magának.

Aztán 2019 májusában egy koncert után a villamosról leszállva egy elhagyatott területen két barátjával megerőszakolta a lányt a 17 éves fiú.

Az Ügyészség közleménye szerint a lány folyamatosan próbálta elutasítani őket, megkísérelt védekezni, szabadulni tőlük azonban ez minden esetben sikertelen volt, megakadályozták a menekülését.

Az ügyészség a vádlottak közül a más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő fiatalabb vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és közügyektől eltiltást, míg a felnőttkorú társával szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. Az ügyészség mindkét vádlott vonatkozásában indítványt tett minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől való végleges eltiltásukra, amelyek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét vagy gyógykezelését végeznék.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában