Igazságszolgáltatás

2022.02.28. 09:22

Utoljára szólalhat fel a bíró előtt VV Fanni elrablója – Pont kerülhet a gyilkossági ügy végére

Kedden folytatódik a tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken Novozánszki Fanni eltűnésével és feltételezett meggyilkolásával kapcsolatban. A vádlott, B. László ezen az ülésen szólalhat fel utoljára a saját védelmében.

A Bors úgy tudja, hogy az ügyészség és a védelem is nagyon alaposan felkészült az ítélethirdetést befolyásoló napokra, több száz oldalas szöveggel igyekeznek majd alátámasztani azt, hogy B. László miért bűnös vagy miért nem az. Az összegyűlt rengeteg irat felolvasása alkalmanként legalább négy-öt órát vesz majd igénybe.

A tét óriási. A férfi kétféle ítéletben bízhat. Az egyik, hogy „mindössze” személyi szabadság megsértése miatt ítélik el, akkor gyakorlatilag szabadon távozhat a bíróságról az ítélethirdetést követően. A másik, hogy bűnösnek találják gyilkosságért, ebben az esetben 30 évet kaphat.

A vádlottból az elmúlt négy évben senki sem tudott beismerő vallomást kicsikarni, B. László következetesen állítja, hogy VV Fanni élt még, amikor a karjaiban kivitte a lakásból a parkolón keresztül. 

Fotó: Bors

A hallgatása azonban nem jelenti azt, hogy biztosan nem ítélik el gyilkosságért, hiszen nagyon sok közvetett bizonyíték szól ellene. Ezek közül a legizgalmasabbak: a jelentős mennyiségű vér a bérelt kocsijában, Fanni hajszálai és biológiai nyomai a férfi siófoki lakásában, DNS-nyomok az autóban talált kötélen, illetve hogy B. László nem tudja egyértelműen bizonyítani, hogy átadta volna a fiatal lányt két „intézőembernek”, akiket egyébként egyetlen köztéri kamera és sem szemtanú sem látott. 

A keddi tárgyaláson tehát nagyon meggyőzőnek kell lennie, ha az elkövetkezendő évtizedeket nem a rácsok mögött akarja tölteni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!