Megdöbbentő felelőtlenség

2022.04.25. 15:10

Napokra eltűnt a tatai nő, étlen-szomjan hagyta magukra kiskorú gyerekeit

A kicsik nagykorú testvérüktől kértek segítséget, mikor már nem bírták tovább.

Bíróság elé állítják azt az anyát, aki a vádak szerint azon kívül, hogy nem gondoskodott gyermekeiről, egyikük egészségét is súlyosan veszélyeztette.

A nő egy tatai lakásban nevelte egyedül két kiskorú gyermekét, 2019. novemberétől azonban egyre többször nem gondoskodott róluk. Számos alkalommal hagyta magukra őket, napokig nem ettek, mivel nem főzött rájuk, és pénzt sem hagyott nekik, de tüzelőről sem gondoskodott télvíz idején.

Amikor a kisebbik gyermeknél a háziorvos laborvizsgálatot kért, ugyan anyja elvitte a vérvételre, de az eredményért nem jelentkezett, így az sem derült ki időben, hogy a gyermeknek olyan betegsége van, ami miatt meg kellene műteni. 2022 januárjában újra napokra eltűnt, a gyermekek a fűtetlen lakásban fagyoskodtak. Amikor már nem bírták tovább, már nagykorú testvérüktől kértek segítséget, így jutott végül a gyámhatóság tudomására az ügy. Az anya szülői felügyeleti jogát a bíróság 2020. december 3-án megszüntette.

Az anya elhanyagoló magatartásával súlyosan megszegte kötelességét, ezzel a kiskorúak testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette. Az ügyészség indítványozta, hogy az anyát ítéljék börtönbüntetésre, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában