Borzalom

2022.05.09. 08:39

Szívszorító részletek derültek ki a csepeli mentőbalesetről

Mentőautó ütközött személygépkocsival szombat éjjel a csepeli Széchenyi utca és Kassák utca kereszteződésében. Az autóban egy család és a kamasz fiú barátja utazott. A volánnál ülő apa szörnyethalt. Az öt hónapos kisbabához tartó mentőautó a négyfős személyzetével felborult, és nem érkezett meg a címre. A baba az otthonában szintén életét vesztette.

Rendszeresek a balesetek a csepeli Széchenyi utca és Kassák utca találkozásánál. A helyiek egyszerűen csak halálkereszteződésnek nevezik az érintett pontot. Szombaton késő éjjel a környékbeleik egy része hatalmas csattanásra ébredt. Zsolt még éppen nem tért nyugovóra, így azonnal ki tudott szaladni az utcára. A férfi kemény ember, de a látottak megviselték. Egy személygépkocsi és egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó ütközött. Előbbi totálkárosra tört, utóbbi pedig az oldalára borult.

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az autó, melynek sofőrje azonnal meghalt Fotó: Bors

– Szörnyű látvány volt! Odaszaladtam a személygépkocsihoz, ahol láttam, hogy szerszámok nélkül semmit sem tehetek. Ezek után a mentősökhöz siettem. Sikerült egy fiatal lányt kisegítenem belőle. Szegény nem magával volt elfoglalva. Azt mondogatta, hogy egy öt hónapos babához siettek. Később kiderült, hogy a kisded meghalt – mondta a Borsnak a hőssé vált szemtanú, Zsolt.

Zsolt húzta ki a mentőből az egyik fiatal női utast, aki nem magával volt elfoglalva, hanem azt mondogatta: egy öt hónapos csecsemőhöz riasztották őket. Fotó: Bors / Végh István

Mint kiderült, az autóban egy házaspár ült gyermekükkel és annak barátjával. Az asszonyt és a fiúkat súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A mentők enyhébben sérültek, őket a kollégáik egy másik mentőkocsival vitték el a helyszínről.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász-ügyvéd a Borsnak elmondta: a megkülönböztető jelzés – legyen az fény- és hangjelzés, vagy csupán fényjelzés – feljogosítja a használóját többek között arra, hogy átmenjen a piroson, a stoptáblánál ne álljon meg és túllépje a megengedett sebességet, igaz, szigorú megkötésekkel.

A mentő az oldalára borult, a személyzet könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Fotó: Bors

– A sofőrt kettős meggyőződési kötelezettség terheli, ami azt jelenti, hogy ugyan elsőbbsége van, meg kell arról győződnie, hogy az elsőbbséget meg is adták neki. Az adott esetben kiemelkedő érdeknek minősült, hogy a mentő az öt hónapos babához odaérjen, tehát az esetleges nagy sebesség választása mindenképpen indokolt volt – mondta a szakértő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában