Krimi

2022.09.22. 08:57

Még az emelőkosárból is megpróbált a mélybe ugrani a debreceni öngyilkos édesapa

Huszonhét méteres magasságban, hat percig tartotta a levegőben lógva három rendőr azt az 54 éves debreceni férfit, aki a kilencedik emeleti lakása erkélyéről vetette ki magát. Az öngyilkosjelölt a segítségére siető járőröknek könyörgött, engedjék meghalni, miközben fia is otthon volt, a szobájában tartózkodott.

Fotó: Bors

Emberpróbáló feladat várta azt a három debreceni rendőrt, akiket a Tevékenység-irányítási Központ egy öngyilkossági kísérlethez riasztott. A bejelentést a panelházban lakó szomszéd tette, aki a nyolcadik emeleti lakása ablakán kinézve egy emberi lábat látott.

A rendőrség munkatársai autóba pattantak és a helyszínre siettek.

– Rögtön megláttuk a férfit, amint a kilencedik emeleten a korlátba kapaszkodva lóg a levegőben. Azonnal berohantunk, majd berúgtuk a folyosóajtót, hogy bejussunk a lakásba, onnan pedig az erkélyre – fogalmazott a Borsnak Bora László törzszászlós, aki részt vett a mentésben. – Szűcs Bálint kollégám megfogta a férfi kezét, aki viszont megijedt, és azonnal elengedte a korlátot. Ekkor mindhárman utána kaptunk, hárman tartottuk őt a levegőben.

Nem tudták visszahúzni

A kinyúló virágtartó miatt esélyük sem volt visszahúzni a férfit az erkélyre, ezért a helyszínen tartózkodó katasztrófavédelem kosaras emelővel ellátott tűzoltóautójával történt a mentés.

– A jármű sajnálatos módon nem tudott leparkolni a ház előtt, mivel pont az ilyen célokra fenntartott helyet is elfoglalták a ház lakói. Emiatt az emelővel is csak a nyolcadik emeletig tudtak felnyúlni, közben a férfi végig rúgkapált – tette hozzá a törzszászlós.

A tűzoltók épphogy el tudták érni a férfi lábát, ezért arra a megoldásra jutottak, hogy ők a kosárból húzzák, míg a rendőrök fentről lassan próbálják lejjebb engedni.

Balogh Tamás (balra), Szűcs Bálint (középen) és Bora László hat percig tartotta a levegőben a kapálódzó férfit, akinek az életét sikerült így megmenteniük.  Fotó: Hajdú MRFK Sajtó

Percekig tartották

 

Körülbelül hat percig tartottuk a lógó férfit a levegőben, de szinte egy örökkévalóságnak tűnt. Igazán emberpróbáló volt, hiszen egyáltalán nem akarta, hogy őt bárki megmentse. Belenéztem a szemébe, és mondtam neki, hogy kapaszkodjon, de ő csak azt hajtogatta: engedjük meghalni 

 

– mesélte a sokkoló részleteket Bora László, aki hozzátette: miután sikerült a kosárba biztonságba helyezni a férfit, megpróbált kiugrani onnan. – Szóltam a kollégáknak, hogy térdeljenek a hátára és bilincseljék hozzá a kosárhoz. Másképp nem lehetett volna épségben lejuttatni.

Fia nem vette észre, hogy apja ugrani készül

A férfi családjával lakott a debreceni lakásban. Felesége akkor érkezett a helyszínre, amikor a három rendőr próbálta megtartani a férjét a levegőben. Fia a mentés alatt is a lakásban tartózkodott, viszont senki sem találkozott vele, a szobájában volt. Vélhetően játszott vagy zenét hallgatott, ezért nem vette észre, amint édesapja kimászik az erkély korlátján, illetve a berontó rendőröket sem hallotta.

– A feleség teljesen kikészült. Elmondása szerint semmi jele nem volt annak, hogy férje ilyen dologra szánná rá magát. Értetlenül állt az egész előtt – zárta László, aki hozzátette: a férfit a mentők a traumatológia osztályra szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában