Krimi

2022.10.12. 12:14

Gyilkos öngyilkosság Révfülöpön: kiderült, miért fojthatta meg a feleségét Gyuri bácsi

Megfojtotta imádott feleségét, majd magával is végzett a nyugdíjas B. György. Emília néni súlyos beteg volt, sokak szerint a férfi képtelen volt nézni felesége szenvedését.

Fotó: Szabolcs László

A nyugdíjas házaspár holttestét a családi házuk teraszán fedezték fel kedd reggel 8 óra körül. Hamar kiderült, hogy az ott lakó 76 éves férfi megfojtotta 74 éves feleségét, majd magával is végzett.

A környékbeliek elmondták, hogy Emília asszony súlyos betegsége állhat a tragédia hátterében. 

Sokkolta a környéket a gyilkosság

A zsaruk azonnal lezárták a környéket, a Bors délutáni kiérkezésekor is nagyban helyszíneltek, ugyanis kora délutánig nem lehetett biztosra tudni, hogy pontosan mi is történt. A helyiek szomorúan nézték a lekerített házat, ugyanis mindenki imádta az ott élő Gyuri bácsit és Emília nénit.

Nagyon szerették egymást, amennyire mi láttuk. Emília néni nagyon kedves, melegszívű asszony volt, ahogyan Gyuri bácsi is kedves, mindenkivel jó viszonyt ápoló férfi, gyakran sétáltak erre

- mesélte a Borsnak egy helyi lakos. A párt ismerték a helyiek.

Két gyereket neveltek fel tisztességgel és nagy szeretetben. Egyszerűen nem akarjuk elhinni, hogy Gyuri bácsi ártott volna a feleségének - ingatta a fejét a helybeli.

Súlyos beteg volt a feleség

A pár nyugodt élete azonban nyáron fenekestül felfordult, amikor Emília néni súlyosan lebetegedett.

Szegény asszony nyáron sztrókot kapott, amennyire tudjuk, teljesen lebénult. Gyuri bácsi ápolta is, ahogyan csak tudta, de már sajnos ő sem volt fiatal

- mesélte a férfi.

Fotós: Szabolcs László

Hozzátette, hogy a házaspárt egyáltalán nem hagyta magára a családja, két gyerekük napi szinten látogatták őket.

Mindig ment hozzájuk valaki, nagyon odafigyeltek a szüleikre. Azt hallottuk, hogy pont egy ilyen napi látogatás alkalmával valamelyikük talált rá a szülők holttestére. Bele sem merek gondolni, mit érezhetnek most, a szívem megszakad értük

- mondta szomorúan.

A rendőrök vizsgálják az esetet

A nyomozás még este is tartott a helyszínen, a nyomozók még sötétedéskor is ki-be jártak a házban. A környéken még ekkor sem ocsúdtak fel a borzalmas gyilkosság után.

Egyszerűen képtelenek vagyunk elhinni ezt Györgyről. Valószínűleg a felesége súlyos betegségébe őrülhetett bele, nem tudta feldolgozni, ami vele történt

- vélekedtek a helyiek. Azt egyelőre nem tudni, hogy az idős férfi hogyan végzett magával, a rendőrség nyomoz az ügyben, az eset részleteit szakértők bevonásával a megindított büntetőeljárásban vizsgálják.

Van segítség!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában