Krimi

2023.12.12. 00:00

Horrorbaleset az M1-es autópályán: még mindig nincs felelős

Minden idők egyik legnagyobb magyarországi tömegbalesetében a rendőrség az okok feltárásán dolgozik. Kilenc hónap telt el, eredmény egyelőre nincs.

Fotó: Lakatos Péter / MTI

Kilenc hónappal ezelőtt soha nem látott közlekedési baleset következett be a M1-es autópályán Herceghalomnál, a 26-os kilométerszelvénynél, a fővárosból kifelé vezető oldalon.

5 kamion és
37 autó ütközött,
közülük 19 jármű kiégett,
39 ember pedig megsérült.
A helyszínre 4 helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek 4 település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba.

A tömegbalesetben tíz gyerek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint 29 felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben. 

Egy ember holtteste a roncsok eltávolítása közben került elő, sajnálatosan tehát halálos áldozata is volt a tömegszerencsétlenségnek.

A pályaszakasz üzemeltetője, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. azt közölte, hogy a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. Ezt egyébként számtalan videófelvétel is alátámasztja.

Az ütközések és az ennek nyomán kialakult tűz erejét jól mutatja, hogy a baleset helyszínén olyan mértékben sérült az útburkolat, hogy azonnali beavatkozásra volt szükség.

Bár a baleset háromnegyed évvel ezelőtti, felelősöket azóta sem sikerült megnevezni. Most az Index kérdezte meg a témában az illetékes Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Ez a válasz érkezett:

A nyomozás jelenleg is folyik – egyelőre ismeretlen tettes ellen –, a rendőrség továbbra is szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket.

Nemcsak a tömegszerencsétlenséghez vezető okok feltárása bizonyul időigényesnek, hiszen az eset a magyar biztosítóknak is talán az eddigi legbonyolultabb ügye lehet.

A kár több mint 360 millió forintra rúg – írja a Világgazdaság.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában