Krimi

2024.05.28. 20:00

Önjelölt villanyszerelő miatt ölt meg az áram egy 44 éves nőt

Ismerőse családi házában végzettség nélkül szerelte a hálózatot egy férfi, tragédia lett a vége.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség az ellen a 48 éves férfi ellen, aki megfelelő végzettség nélkül elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait. Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfit még 2022 januárjában kérte meg az ismerőse, hogy javítsa ki az otthonában lévő villamoshálózat hibáit. Ő, bár nem volt szakirányú végzettsége, elvállalta a megbízást. 

A munkálatok során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában a villanybojleren. Amikor a nő szólt neki, hogy „csíp a víz”, a vádlott a bojler földelését kiiktatta, majd a szakismeret hiányában elvégzett munkálatok után nem ellenőrizte az elektromos hálózatot.

Néhány nappal később a szakszerűtlen bekötések miatt a lakás tulajdonosát, egy 44 éves nőt tisztálkodás közben halálos áramütés érte.

A cselekmény elkövetését beismerő és megbánó, büntetlen előéletű férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg az ügyészség. Indítványozták, hogy a bíróság ítélje a férfit fogházbüntetésre, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, és kötelezze a csaknem egymillió forintos bűnügyi költség megfizetésére – írja cikkében a Nool.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!