Színház- és filmművészet

2017.10.30. 17:47

Átadták a Junior Prima díjakat

Hat fiatal – három színész, egy operaénekes, egy dramaturg és egy díszlettervező – vehette át a Junior Prima díjat színház- és filmművészet kategóriában hétfőn Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban.

Budapest, 2017. október 30. Tasnádi Bence díjazott színmûvész (k), Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója (b) és Máté Gábor színész, rendezõ, a Katona József Színház igazgatója (j) a Junior Prima Díjak színház- és filmmûvészet kategóriája ünnepélyes átadóján a fõvárosi Kálmán Imre Teátrumban 2017. október 30-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Tasnádi Bence, Czakó Julianna és Patkós Márton színművészek, Szemere Zita operaénekes, Szabó-Székely Ármin dramaturg és Zöldy Z Gergely díszlet-, jelmez- és látványtervező részesült az ifjú tehetségeket elismerő díjban.

A kitüntetés színház- és filmművészet kategóriájának mecénása a Takarékbank, amelynek vezérigazgatója, Vida József a díjátadón elmondta: idén a díj történetében eddig rekordszámú, 75 jelöltet vett számba a zsűri, és közülük választotta ki azt a hat ifjú művészt, akiknek tehetségét a díj mellett pénzjutalommal is elismerik.

Kiemelte: mecénásként egyrészt tisztelegni kívánnak a fiatalok eddig elért eredményei előtt, másrészt szeretnék ezekre felhívni a közönség figyelmét is. „Idei jelöltjeink eljátszották, megrendezték és színpadra állították a világirodalom fontos műveit, de a kortárs darabokra is futott erejükből, tehetségükből” – fűzte hozzá.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül szakmájukban a legjobbak.

A Junior Prima Díj öt társalapítója egy-egy önálló kategória mecénási feladatát vállalta fel: a Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet legjobbjait támogatja.

A színház- és filmművészet kategória jelöltjei közül ötfős szakmai bizottság választotta ki a nyerteseket. A bizottságban Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja vett részt.

Borítókép: Tasnádi Bence díjazott színművész (k), Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója (b) és Máté Gábor színész, rendező, a Katona József Színház igazgatója (j) a Junior Prima Díjak színház- és filmművészet kategóriája ünnepélyes átadóján a fővárosi Kálmán Imre Teátrumban 2017. október 30-án.

MTI Fotó / Mohai Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!