Reformáció 500

2017.10.03. 15:45

Együtt ünnepelnek a protestánsok október 31-én a Sportarénában

A reformáció jubileumi emlékévének központi megemlékezését október 31-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában – jelentették be a szervezők kedden Budapesten.

Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa elmondta, hogy a reformáció 500. évfordulója előtt tisztelgő rendezvény 10 órakor protestáns istentisztelettel kezdődik, majd Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mond beszédet.

A reformáció napja

Október 31-e a reformáció emléknapja, ekkor világszerte arról emlékeznek meg, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes, a reformáció elindítója 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

A délelőtti programot a Duna televízió élőben közvetíti, a délutáni műsort pedig az M5 kulturális csatorna felvételről sugározza majd – közölte.

A miniszteri biztos kiemelte, szeretnének méltó módon, oldottan, közösségben ünnepelni, lelki és szellemi programot kínálni. Olyan műsort állítottak össze, amely nem csupán az egyházról, hanem a nemzetről, Európáról és az egész világról is szól.

Pozsgai Zsolt, a központi megemlékezés rendezője közölte: október 31-én délután verses, zenés, táncos, filmbejátszásokkal színesített gálaműsorral folytatódik az esemény. Elmondta azt is, a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál megtekinthetik az érdeklődők a reformáció történetéről szóló vándorkiállítást, amelyet egy csuklós buszban rendeztek be.

Az egész napos rendezvényre több mint tízezer embert várnak. A belépőjegy 500 forintba kerül, az ebből befolyó összeget jótékony célra ajánlják majd fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!