Hangverseny

2017.10.09. 07:23

Kettős kórusjubileumot ünnepelnek a pécsi Kodály Központban

A pécsi Mecsek Kórus alapításának 60., a dombóvári Kapos Kórus pedig fennállásának 45. évfordulója alkalmából tartanak ünnepi koncertet a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) és neves szólisták közreműködésével október 17-én.

A szervezők az MTI-vel közölték: mindkét kórus elsősorban magyar szerzők műveinek bemutatását tűzte ki célul. Az 1957-ben alakult, 40 énekesből álló pécsi együttes évente mintegy öt, az 1972 óta – jelenleg 28-30 aktív taggal – működő dombóvári kórus pedig 10-15 koncertet ad egy esztendőben – ismertették hozzátéve, hogy a karok számos országban vendégszerepeltek.

Az esten a Kodály-évhez kapcsolódva a világhírű zeneszerző-zenepedagógus Missa brevis című műve mellett Bartók Béla, Seiber Mátyás, a Kossuth-díjas Tillai Aurél, Orbán György és Bárdos Lajos műveit tűzik műsorra – olvasható az esemény ismertetőjében.

A jubileumi koncerten közreműködik mások mellett a PFZ, valamint szólistaként Tillai Csilla, Tillai Tímea (szoprán) és Tillai Attila (tenor), illetve Dergez Domonkos (basszus). Az együtteseket Balatoni Sándor és Markovics Gábor dirigálja – részletezték a szervezők jelezve, hogy a kórusok korábbi karnagyai, Tillai Aurél, Kertész Attila és Nagy Ernő is újra színpadra állnak az esten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!