utánpótlás

2020.01.15. 06:40

Öt hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet

Az aktuális piaci igényeket figyelembe vevő pályázati lehetőség célja a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors orvoslása.

Öt hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet, március 2-ig várják a szakmai képzéseket szervező intézmények pályázatait összesen 12 szakterületre – olvasható az intézet keddi közleményében.

Az aktuális piaci igényeket figyelembe vevő pályázati lehetőség célja a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors orvoslása. A magas szakmai színvonalú, intenzív és gyakorlatorientált képzési programok támogatása biztosítja a szakember-utánpótlást, a hazai filmipar versenyképességét. A pályázatok elbírálása folyamatos, a támogatás szelektív – áll az összegzésben.

A képzési pályázatokat a Nemzeti Filmintézet idén díszletrajzoló, felvételvezető/location manager, sminkes és fodrász kisegítő, grip/bühnés, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító szakterületekre várja.

Az ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakmák képzését támogató pályázatnak köszönhetően az elmúlt években különböző oktatási intézményekben 27 képzés valósult meg, melyek közül 21 le is zárult. A támogatott képzéseket mintegy 260 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik és jelenleg is 82 fő jár támogatott képzésekre.

Bővebb információ a szakmákról a www.filmesgyakornok.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!