Az elbírálás anonim volt

2020.07.07. 12:36

Kihirdették a Central European String Quartet zeneszerzőverseny eredményét

A januárban meghirdetett versenyre 53 pályamű érkezett 22 országból, többek között Argentínából, Dél-Koreából, Finnországból, Japánból és Kanadából.

Az első helyezett Andrea Vanzo, a második Federico Riva, a harmadik Guilherme Araujo de Almeida lett. Különdíjban Giorgio Francesco Dalla Villa, Balogh Máté, Kim Dzsunjong (June Young Kim) és John Senter részesült.

Az elbírálás anonim volt, a zsűri az elbíráláskor nem látta a szerzők neveit. A zsűriben részt vettek a CESQ tagjai (Miranda Liu, Soós Máté – hegedű; Máté Győző – brácsa; Szabó Judit – cselló), valamint a döntőben Tihanyi László Erkel- és Bartók-Pásztory díjas zeneszerző.

A pénzdíjak mellett az 1. díjas pályamű legalább három alkalommal hangzik majd el klasszikus művek mellett a CESQ előadásában 2020-ban vagy 2021-ben. A CESQ Nemzetközi Zeneszerzőversenye 2018-ban azzal a céllal jött létre, hogy reflektorfénybe állítsa a mai zenét és az élő zeneszerzőket, így támogatva a vonósnégyes repertoárjának szélesítését. A Central European String Quartet ősszel többek között a Zeneakadémián is hallható lesz november 27-én egy Dvorak-esttel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!