Mozgókép

2020.08.13. 14:03

Háromezer számozott darab címmel forgat filmet Császi Ádám

Megkezdődött Császi Ádám Háromezer számozott darab című új mozifilmjének forgatása, a főszereplők között van Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck német színész, filmrendező – közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

A történetben egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást, amelyet meghív egy neves német színházi fesztivál. A film a társulat szürreális utazásának története, amelyben lassan elmosódik a határ fikció, abszurd és szociografikus valóság között.

A rendező új alkotása azt a kérdést feszegeti, hogy

lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni, szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete.

A főszerepeket Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck mellett Gerner Csaba, Oláh Edmond, Varga Norbert, Pászik Cristopher és Horváth Kristóf játssza.

A film olyan fiatal romák sorsát mutatja be, akiknek az élete szabadesés volt, védőháló és választási lehetőség nélkül. Kíméletlenül arra kényszeríti a nézőt, gondolja újra saját beidegződéseit a témával kapcsolatban. Én hiszek abban, hogy aki elveszett, azt meg lehet találni. Csak keresni kell. És ha senki nem keres, akkor önmagadat kell megtalálnod

idézi a közlemény a rendezőt, akinek társa a forgatókönyvírásban Lengyel Balázs (Kojot, Lajkó Cigány az űrben) volt.

A Bodzsár István producer vezetésével készülő mozifilm operatőre Balázs István Balázs (Casting, Pesti balhé), a zeneszerző Az állampolgár és a Tiszta szívvel zenéjét is jegyző Kalotás Csaba. Koreográfusként közreműködik a Nemzeti Színháznak, az Átriumnak és a Trafónak is dolgozó Gergye Krisztián, a látványvilágért az Operaház, a Budapesti Operettszínház és a Pesti Színház munkatársaként, valamint a Kojot látványtervezőjeként ismert Cseh Renátó felel.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül, 40 napig forog különleges budapesti helyszíneken, köztük a Boscolo Hotel New York Palotában, az Operettszínházban, a csepeli sportpályán, a Flórián téri aluljáróban, a Semmelweis Egyetemen és az ózdi Hétes-telepen.k

Császi Ádám új filmjét a tervek szerint jövő tavasszal láthatja a közönség a Mozgó Mozi forgalmazásában.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!