Visszatérés az álmokhoz

2020.08.04. 18:41

Még lehet jelentkezni a Csopaki Művésztelep nyári táborába

A jelentkezéshez nincs szükség művészi előképzettségre, a legfontosabb az alkotókedv.

Még lehet jelentkezni a 24. Csopaki Művésztelep nyári táborába, amelyet augusztus 8. és 17. között tartanak meg a képző- és társművészetek iránt érdeklődő fiatalok számára.

A Csopaki Művésztelep a Baska-Rényi művészcsaládhoz kötődik: Baska József és Rényi Katalin képzőművészek alapították, jelenleg is Rényi Katalin vezeti – idézték fel az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a művésztábor szervezői, Baska Barbara filmoperatőr, grafikus és Baska Balázs filmrendező, grafikus.

Mint hozzátették, a nyári táborokban a művészcsalád betekintést enged a művészi létformába, inspirációt adva a tehetséges diákok számára.

Évente egy osztálynyi, azaz mintegy harminc diákot tudnak fogadni, fontos ugyanis, hogy minden résztvevővel egyénileg is tudjanak foglalkozni a tanárok – hangsúlyozták, hozzáfűzve azonban: a jelentkezéshez nincs szükség művészi előképzettségre, a legfontosabb az alkotókedv.

Baska Barbara elmondta, hogy a tábor idei mottója a Visszatérés az álmokhoz lesz, ebben az évben ugyanis a diákok sokat alkotnak majd a természetben, a tóparton.

Baska Balázs kiemelte, hogy nemcsak grafikusokat, hanem más művészeti ágak képviselőit is várják: a résztvevők közül sokan vannak, akik a festészet, a film, a fotográfia vagy az építészet iránt érdeklődnek, „de a lényeg a közös nyelv, a művészet nyelve” – fogalmazott.

A csapat egy része évek óta visszajár és az elmúlt 24 évben sok egykori diákból lett művész, közülük néhányan oktatóként is visszatértek a táborba – számolt be az eredményekről Baksa Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!