szemnek-szájnak ingere

2021.09.03. 19:12

Kezdődik az 5. Debrecziner Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben

Az idei rendezvényen a mangalica sertés, a chili és a szilva lesz a kínálat középpontjában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet (DG) fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik a debreceni Nagyerdőben – közölte a találkozó főszervezője.

Kerekes Sándor közleménye szerint több mint harminc kiállító – köztük az Év ifjú séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám és Barna Ádám séf – ételeivel is találkozhat a közönség a Békás-tó partján.

Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik, legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről – fogalmazott, megjegyezve: Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai szövetség kiemelten támogat.

Felidézte: az első rendezvényen, 2016-ban a debreceni páros kolbászt állították a fesztivál középpontjába, 2017-ben a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltak, 2018-ban pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létai torma volt az ételek kötelező alapanyaga, míg 2019-ben az adott kiállító által képviselt helyi érték jelent meg az ételekben.

Az idei fesztiválon a mangalica sertés, a chili és a szilva lesz a kínálat középpontjában – ismertette Kerekes Sándor hozzátéve, hogy az ételeket több mint húsz hazai étterem séfje készíti, de ott vannak a Nagyerdőben a minőségi street-food képviselői is.

A fesztivál műsorvezetője Liptai Claudia, aki mellett kiváló szakácsok forgatják a fakanalat a gasztroszínpadon: többek között fellép és főzni fog Mede Ádám (Laurel Budapest), Mészáros Ádám (Botaniq Turai Kastély), Thür Ádám (Ikon Étterem), Ruprecht László (SVÉT).

Szombaton este fellép Pribojszki Mátyás (Jumping Matt & His Combo) szájharmonikás, énekes, dalszerző, de szombaton és vasárnap a francia divat által inspirált divatbemutató is lesz a fesztiválon.

Kerekes Sándor tájékoztatása szerint a Debrecziner Gourmet fesztiválon csak az érvényes járványügyi rendelkezések betartásával lehet részt venni. A vendégek a rendezvényt védettségi igazolvánnyal és személyi azonosságot igazoló okmánnyal, kiskorúak esetében pedig ugyanezen dokumentumokkal rendelkező kísérővel látogathatják.

Borítókép: a debreceni Nagyerdő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!