Változatos programok

2021.10.12. 07:10

Tudjon meg mindent a finn kultúráról tematikus rendezvénysorozaton!

Az érdeklődők filmeken, kiállításokon és beszélgetéseken keresztül ismerkedhetnek meg a finnek világával.

Fotókiállításon, filmvetítésen és szemináriumi beszélgetésen nyerhetnek betekintést a finn kultúrába és oktatásba azok, akik ellátogatnak a magyarországi Finn Intézet, vagyis a FinnAgora szegedi eseménysorozatára, amely kedden kezdődik.

A Szent-Györgyi Albert Agórában október 12-én este nyílik a Women Rock című fotókiállítás, amely a hagyományosan férfiak által uralt zeneiparban szerepet vállaló nők kitartását és kurázsiját állítja a középpontba. A zeneipar női példaképeit hét, a finn zenefotózás élvonalát képviselő fiatal fotográfus lencséjén keresztül tárják a nézők elé.

Szerdán, október 13-án este a Belvárosi moziban vetítik Zaida Bergroth rendezésében a Tove című filmet, amely a világszerte ismert muminfigurák alkotójáról, Tove Janssonról szól. A filmben Tove a háború utáni Helsinkiben a művészek szabados életét éli. Partikra jár, rendhagyó párkapcsolatokba bonyolódik, például egy házas férfival. Még keresi művészi identitását, miközben a szomorkásan mulatságos muminokról készült rajzai, amelyekbe mellékes projektként kezdett, önálló életre kelnek.

Csütörtökön a FinnAgora a Szegedi Tudományegyetem Finnugor Nyelvtudományi Tanszékével együttműködve tart szemináriumot a finn és a magyar oktatási rendszerről. Az előadásokat panelbeszélgetés követi. A rendezvényt az érdeklődők élőben követhetik az egyetem YouTube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!