3 millió forint összdíjazás

2021.12.02. 10:50

Kezdődik az I. Nemzetközi Hubay Jenő Hegedűverseny

Csütörtökön kezdődik az I. Nemzetközi Hubay Jenő Hegedűverseny, amelyet a húsz évnél fiatalabb közép-kelet-európai hegedűművészeknek hirdetett meg a Fesztivál Akadémia Budapest.

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által 2020-ban alapított versenyt a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében rendezik csütörtöktől vasárnapig – közölték a szervezők.

A mintegy 3 millió forint (8500 euró) összdíjazású versenyre a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a visegrádi négyek országainak 20 év alatti hegedűsei jelentkezhettek.

A négy korcsoportban meghirdetett verseny az 1. korcsoportban egy-, a másik három korcsoportban kétfordulós.

A zsűriben a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár. Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritája képviseli. A zsűri elnöke Boris Kuschnir ukrán származású osztrák hegedűművész, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora. A Hubay-verseny a kétévente megrendezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny előszobája, döntősei automatikus meghívást kapnak a 2022. júliusában negyedik alkalommal megvalósuló megmérettetésre.

A Hubay Jenő Hegedűversenyt a pandémia miatt idén decemberben rendezik meg első alkalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!