A Föld napja

2022.04.22. 09:00

A V4 országok természeti kincseit bemutató fotókiállítás nyílt a Várkert Bazárban

A fényképek kiválasztásában a visegrádi országok legnagyobb természetfotós egyesületei vettek részt.

Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország gazdag természeti kincseit mutatja be június 12-ig a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin látható fotókiállítás, amelyet A Föld napja alkalmából rendeznek.

A Visegrádi Csoport 2021/2022-es magyar elnöksége alkalmából készült el a V4-es régió természeti szépségeiből kincseiből ízelítőt adó A Visegrádi Csoport Természeti Kincsei című fotókiállítás – tájékoztatta a Várkapitányság Nonprofit Zrt. az MTI-t csütörtökön.

A Visegrádi Csoport (V4) természeti csodáit bemutató fotókiállítás a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin 2022. április 21-én.
Forrás: Illyés Tibor/MTI

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére a V4 országok elismert természetfotósai vállalták, hogy bemutatják a közönségnek a régió természeti értékeit.

A minisztérium a Magyar Természetfotósok Szövetségét, a naturArt-ot kérte fel a projekt megvalósítására. A fotók kiválasztásában a visegrádi országok legnagyobb természetfotós egyesületei vettek részt.

A Föld napja alkalmából nyílt szabadtéri tárlat Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország gazdag természeti kincseit mutatja be június 12-ig.
Forrás: Illyés Tibor/MTI

A természetfotózás csodálatos küldetés. A természet legszebb pillanatainak megörökítéséhez a fotósnak ismernie kell az állatok, növények, tájak minden jellemzőjét, viselkedését és a fényviszonyok változásait egyaránt

– idézi a tájékoztató Fáth Péter, a naturArt elnökét, a kiállítás kurátorát.

Borítókép: A Visegrádi Csoport (V4) természeti csodáit bemutató fotókiállítás a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!