Remek programok

2022.06.19. 22:14

Hat nagy fesztiválon vár saját színpaddal a Hajógyár

A Hajógyár saját színpadán hozza el a közönségnek az ismert és ismeretre méltó kortárs művészeket a Telekom VOLT Fesztiválon, az EFOTT-on, a Művészetek Völgyén, a Szigeten, a Strandon és a SZIN-en is. 

A multimédiás platform helyszíni kitelepüléseinek célja, hogy olyan kulturális programokat nyújtson, amelyek underground és mainstream műfajokat kézen fogva vonultatják fel a hazai és határon túli magyar értékteremtők legjavát és mutatják be a kevésbé közismert, de annál tehetségesebb előadók és alkotók munkásságát.

Élőzene terén lesz minden a rap és a slam poetry szövegközpontú sodrásától a pop lágy vagy épp lendületes hullámaiig, az „egyszálgitáros” akusztikus előadásoktól a nagyzenekaros felállásban dübörgő koncertekig – mindez már jól ismert fellépők és a zenei paletta még felfedezésre váró színfoltjainak előadásában. A zenekarok színpad előtt keveredő közönségének így lehetősége nyílik egyetlen helyszínen belül megismerni a legkülönfélébb formációk zenei világát és új nevekkel bővíteni a kedvenc előadóik listáját.

A színpadon a magyar könnyűzene élvonalbeli és feltörekvő előadóinak koncertjei mellett a magyar kortárs művészek színe-javának munkásságába is bepillanthatunk.

A Hajógyár bemutatja a saját multimédiás videófelületét, és mindennap reggel tíztől délután kettőig vetítést tart a Hajógyár.hu saját gyártású műsoraiból.

Minden fesztiválon bemutatják a Hajógyár első saját gyártású koncertfilmjét, a Carson Comát, amely hamarosan országszerte látható lesz a mozikban. A filmvetítés a műsorvetítésekhez hasonlóan a zenekar fellépésének napján történik.

A Strand Fesztiválon elsőként valósítják meg a grandiózus, Legendák nevű projektjüket a Strand és a Hajógyár közös zászlaja alatt, amiben nagy hatású, ikonikus zenészeknek és napjaink felkapott, figyelemre méltó előadóinak a többsíkú fúziója valósul meg.

Bemutatkoznak továbbá  a Hangfoglaló program idei évadjának támogatottjai, valamint a Nagylemez program nyertesei is. A hajnali partisávban pedig a Petőfi Elektrik DJ-i töltik meg élettel a színpadot.

A Hajógyár Petőfi Színpad összesen 24 napon át tartó, több mint 200 programot kínáló fesztiváljelenléte több tucat zenei szakember bevonásával valósul meg. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Hajógyár ezáltal egyaránt támogatja a magyar zenei szegmens összes elemét.

A helyszíni jelenlétük mellett viszont nem maradhat el a háttérmunka sem, hiszen 60 évnyi popkultúra rendszerezését kezdte meg a Magyar Popkulturális Értéktár, ezzel új, muzeológiai szintre emelve a könnyűzenei életet. A folyamatosan bővülő és alakuló Popkulturális.hu-n digitálisan hozzáférhetővé válik a magyar zenei élet megannyi képes és videós tartalma. A világszinten is páratlan kezdeményezés segíti a zenei szakemberek, előadók és a közönség összekapcsolódását.

Borítókép: A Carson Coma együttes (Fotó: Vénégy Fesztivál)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!