Képzőművészet

2022.09.14. 16:07

Díjazott grafikusok kiállítása látható a Műcsarnokban

Címkék#Műcsarnok

Az Év Grafikája díj 1996 és 2021 közötti nyerteseinek munkáiból látható kiállítás Időfázisok címmel csütörtöktől a Műcsarnokban.

Bányay Anna grafikája

Az Év Grafikája díjat a Magyar Grafikáért Alapítvány (AMGA) kezdeményezte és szervezi annak folyamatos, évenkénti átadását, ezzel is népszerűsítve a magyarországi alkotók grafikai művészetét 

- emlékeztet a Műcsarnok közleménye.   

Az évenként elismert személyek kiválasztása rendhagyó módon történik, ugyanis a korábbi díjazottak választják meg a következő esztendő művészét.   

A kezdeti időszakot követően a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikai Tanszékének mesterei minden tavasszal az egyetem Kondor Béla Galériájában kiállítást szerveznek a díjazott alkotó számára. A díjjal járó anyagi támogatást immár egy évtizede a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata ajánlja fel.   

A most megnyílt kiállítás különlegessége, hogy a művészek korábbi, a díjat kiérdemlő munkáik mellett a legfrissebb alkotásukat is bemutatják

- áll a közleményben.   

Az Időfázisok című tárlat Barczi Pál, Prutkay Péter, Gallusz Gyöngyi, Kótai Tamás, Madácsy István, Zsankó László, Stefanovits Péter, Sebők Éva, Somorjai Kiss Tibor, Szurcsik József, Rácmolnár Sándor, Koralevics Rita, Germán Fatime, Sóváradi Vali, Horváth Kinga, Nagy Csaba, Molnár László József, Födő Gábor, Sáros A. Miklós, Bányay Anna, Mórocz István és Ádám Zsófia grafikáit vonultatja fel október 22-ig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!