Petőfi 200

2023.02.28. 17:27

Eredjünk Petőfi nyomába – játsszunk és nyerjünk!

Az általános iskola felsőbb osztályosaitól kezdődően bármelyik korosztálynak szóló országos ismeretterjesztő online játékot a költő születésének 200. évfordulója alkalmából, a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatásával indította útjára a kecskeméti Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. Az izgalmas játék a verseken keresztül mutatja be a költő különböző életszakaszait és azokat a Kárpát-medencében levő településeket érinti, ahol dokumentálhatóan verset írt. Az értékes nyereményekért folyó vetélkedő 2023. június 30-ig tart.

Petőfi Sándor költő portréja a Pilvax kávéház ablaka mögött, az 1848. március 15-i események központi helyszínén a belvárosban, a Pilvax közben

Forrás: MTVA

Fotó: Bizományosi: Faludi Imre

A kecskeméti könyvtár munkatársai végezték a kutatómunkát, majd állították össze a feladatokat, a Kecskemétfilm Kft. pedig a grafikai elemek elkészítésével járult hozzá a minőségi végeredményhez, a Petőfi Irodalmi Múzeum pedig a pénzügyi forrást biztosította a szakmai munkához a közös projektben – közölte Bujdosóné Dani Erzsébet, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója az MTI-vel.  

Az online játék Petőfi Sándor életművéből válogatott ismert és kevésbé ismert verseken keresztül mutatja be a költő egyes életszakaszait, bejárva ezzel a Kárpát-medence azon településeit, ahol a lírikus dokumentálhatóan verset írt.

A napjainkban is jelentős Petőfi-kultusz szemléltetésére a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt érdekes és szórakoztató, de olykor igazi kihívást jelentő kvízbe néhány, a költő halála utáni időhöz kapcsolódó feladat is bekerült –  tette hozzá.

A játékban Petőfi rajzolt alakja egy térképen várja látogatóit. A feltüntetett települések jelölésére kattintva válik láthatóvá az ott írt költemények közül kiválasztott mű, illetve a hozzá kapcsolódó feladat vagy információ. A kvízben folyamatosan, Petőfi vándorlásának kronológiájában vagy tetszőleges sorrendben is lehet haladni, és bármikor megszakítható, mert az addig elért eredményeket automatikusan mentik.

A játékban a regisztrációt követően az általános iskola felsőbb osztályainak tanulóitól kezdődően bárki részt vehet korosztálytól függetlenül. 

A kvíz kiválóan alkalmas az oktatás színesítésére, kiegészítésére 

– fogalmazott az intézményvezető.

 

A Petőfi nyomában nyereményjátékkal egybekötött vetélkedő 2023. június 30-ig tart. A játék IDE kattintva indítható el.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában