Csengőszó

2023.11.27. 08:04

Rászoruló gyermekeknek szervez adventi programot a Nemzeti Múzeum

Ingyenes tárlatvezetések és kincskereső programok várják a gyerekcsoportokat december 1. és 20. között az ünnepi akción.

MW

Érdeklõdõk a Múzeumok majálisa elnevezésû rendezvényen a Magyar Nemzeti Múzeumban 2018. május 13-án MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A december elsején induló akcióra olyan szervezeteket, alapítványokat várnak, amelyek rászoruló gyermekekkel (7–14 év) foglalkoznak – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) az MTI-t.

Mint írják, a múzeum és egy édesipari magyar vállalat közös akciójában a 7–14 év közötti gyerekcsoportok ingyenes tárlatvezetéseken, kincskereső programokon vehetnek részt, valamint édesség-ajándékcsomagot kapnak a közeledő ünnep alkalmából.

Az intézmény múzeumpedagógusai változatos témákkal készülnek a gyerekeknek. Keddenként és péntekenként a tárlatvezetéseken a résztvevő csoportok olyan témák közül választhatnak, mint a Magyar Királyság fénykora: a középkor, valamint a török kori Magyarország, vagy a Római Lapidárium. Megismerhetik az MNM kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig, a mohácsi csatától Buda visszafoglalásáig, de a római mindennapokról is többet tudhatnak meg a résztvevők.

A kutatófüzetek segítségével minden nap (hétfő kivételével) kincskereső programokat is szervez a múzeum. Ezekben a gyerekek felfedezhetik a Seuso-kincsek egyik darabján keresztül Akhilleusz ókori görög hős történetét és a görög-római hősök mindennapjait. Emellett lesznek kalandjátékok is. 

A gyerekcsoportok az utazásukhoz ingyenes vasúti kedvezményt igényelhetnek, erről a múzeum oldalán lehet tájékozódni.

December 9-én adventi családi napra várja az érdeklődőket az MNM Csengőszó címmel, ahol mindenki elmerülhet a századforduló karácsonyi hangulatában – áll a közleményben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!