kényszerpihenő

2017.08.21. 16:13

Bosszantó sérülést szenvedett a műkorcsolyázó

Otthoni sérülést szenvedett, így várhatóan csak novembertől versenyezhet ismét a műkorcsolyázó Tóth Ivett, aki az elmúlt idény világbajnokságán kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi, phjongcshangi olimpiára.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) beszámolója szerint Tóth Ivettnek a nyári szabadságáról visszatérve svájci új otthonában, a lépcsőn lefelé menet egy rossz lépésnél aláfordult a lábfeje és az ötödik lábközépcsontja eltörött.

A hónap közepén a budapesti Sportkórházban megoperálta Tállay András, az olimpiai keret orvosa. A műtét nem volt könnyű, de a szakmai stáb által legjobbnak ítélt, legmodernebb technikával sikerült rögzíteni az elmozdult részeket – írja a moksz.hu, hozzátéve, hogy hat hétig gipszben lesz Tóth Ivett lába, de a műkorcsolyázó már a második héten elkezdi a fizikai felkészülést a leépülés megakadályozására. Az októberi Grand Prix-n az indulása nem valószínű, de a tervek szerint november végén már versenyezni fog.

Tóth Ivett március végén a 20. helyen végzett a Helsinkiben rendezett műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság női versenyében, ezzel harcolta ki Magyarország első és eddig egyetlen hivatalos kvótáját a jövő évi téli játékokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!