jeges öröm

2018.02.11. 09:20

A csapatvezetés elégedett a gyorskorcsolya-eredményekkel

Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint a válogatottnál kicsit mindenki megkönnyebbült azzal, hogy szombaton pontszerző lett 1500 méteren Liu Shaolin Sándor.

Phjongcshang, 2018. február 10. A holland Itzhak de Laat, Liu Shaolin Sándor, a későbbi harmadik helyezett orosz Szemen Jelisztratov, a későbbi győztes koreai Lim Hjo Dzsun és a francia Thibaut Fauconnet (b-j) a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1500 méteres döntőjében a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 10-én. A magyar versenyző az ötödik helyen végzett.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Önmagához képest a 19 éves Liu Shaoang szerepelt gyengébben, akit az elődöntőben kizártak. Bánhidi Ákos csapatmenedzser megjegyezte: fiatal kora ellenére rendkívül jól ismeri magát, tisztában van azzal, hogy mereven versenyzett. Hozzátette, továbbra is nagy a potenciál az MTK minden távon junior világbajnok tehetségében és a legjobb számai, az 500 és az 1000 méter még csak ezután következnek.

Bánhidi az idősebb Liu fivér döntőjét elemezve kifejtette, neki sem a leghosszabb egyéni verseny az erőssége, ennek ellenére kiválóan szerepelt a fináléban, de miután ütközött a címvédő kanadai Charles Hamelinnel és visszaesett a nyolcadik helyre, már nem volt esélye az éremszerzésre.

Az 500 méter selejtezőjéből továbbjutott Keszler Andreával és Jászapáti Petrával nagyon elégedett volt, mert – mint emlékeztetett rá – mindketten nehéz szituációt oldottak meg jól. Kiemelte, mindkettő „saját magának kaparta ki a gesztenyét”. Előbbi egy elrontott rajtot követően az újraindított futamban már kiváló versenyzéssel lett negyeddöntős, utóbbi pedig gyorsan reagált, miután hárman egyszerre elestek az egyik kanyarban.

„Lina jobban örült a továbbjutásomnak, mint én” – utalt a harmadik olimpiáján szereplő Keszler arra, hogy a mindig szigorú kínai edző milyen nagyra értékelte továbbjutását, azt, hogy olyan futamból sikerült negyeddöntőbe kerülnie, amelyben Vancouver bronz- és Szocsi ezüstérmese, az olasz Arianna Fontana, továbbá a szintén nagyon erős holland Suzanne Schulting is szerepelt.

A versenyzők elbeszélése alapján a jég minősége sokat romlott, amióta a műkorcsolyázók is használják a csarnokot. Ahogy ők fogalmaznak, törik a jég, emiatt van sok esés.

Liu Shaolin ötödik helyével folytatódott a magyarok pontszerző sorozata a téli játékokon, ugyanis ebben a sportágban 2006 óta minden olimpián volt legalább egy legjobb hat közötti eredmény. A szocsi szereplésénél máris eredményesebb a magyar csapat, amely négy éve egy hatodik helyet ért el a női váltó révén.

A rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei kedden folytatódnak a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter végcsatározásaival. A magyar staféta mellett a Liu testvérpár, illetve Jászapáti és Keszler lesz érdekelt.

Borítókép: A férfi 1500 méteres döntő

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!