akciókra is számíthatnak az érkezők

2018.02.14. 12:17

Meghosszabbított nyitvatartással vár a Sípályák Éjszakája

Szerdán első alkalommal rendezik meg a Sípályák Éjszakáját, melynek keretében az ország különböző pontjain késő estig lesznek nyitva a sípályák.

Eplény, 2018. február 9. Az újonnan átadott sípálya és a kétüléses felvonó az eplényi síarénában 2018. február 9-én. A félmilliárd forintos beruházásból megvalósult új sípálya Magyarország legnagyobb kezdõ sípályája, amely egy kilométer hosszú, 50 méter széles, szintkülönbsége pedig 124 méter. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Krizsán Csaba

A szervezők tájékoztatása szerint Eplényben hajnali kettőig, Kékestetőn este 8-ig, a mátraszentistváni síparkban és a Normafán este 9-ig, Sátoraljaújhelyen este 11-ig, Visegrádnál a Nagyvillámon pedig éjfélig várják a síelni vágyókat.

Több helyszínen további akciókra is számíthatnak az érdeklődők, így például kedvezményes síoktatást, csökkentett jegyárakat, illetve különböző versenyeket ígérnek a szervezők.

Mintegy másfél kilométernyi új pálya nyílik a hétvégére az eplényi síarénában

Ebele Bálint, az eplényi pályákat üzemeltető Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt napokban mintegy 15 centiméter természetes hó hullott Eplényben, a hegytetőn 85, a völgyben 80 centi a pályák hóvastagsága. A kedvező időjárásnak és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően a hét végén a jelenleg 2,2 kilométeren síelhető pályák mellett várhatóan továbbiakat nyitnak meg, amivel mintegy másfél kilométerrel nő a síelhető pályák hossza – tette hozzá.

Az eplényi síarénában négyüléses felvonó és a múlt héten mintegy félmilliárd forintos beruházás részeként átadott új kétüléses felvonó is jár.

Ebele Bálint korábban elmondta, hogy az ötszázmillió forintos fejlesztési programjukhoz az önrész mellett 150 millió forint állami támogatást kaptak és 165 millió forint banki hitelt vettek fel. A beruházássorozat részeként másfélszeresére növelték a hógyártó rendszert, ezt 49 hóágyú, víztározók és szivattyúállomás alkotja. Emellett beszereztek két új ratrakot, új bejáratot, síiskolát és tanulópályát, valamint vendéglátóhelyet építettek, illetve nyári attrakciókat is kialakítottak. Az új pálya közelében a vendégek számára egy fél hektáros, igény esetén bővíthető parkoló is épült.

Borítókép: Az újonnan átadott sípálya és a kétüléses felvonó az eplényi síarénában 2018. február 9-én.

MTI Fotó / Krizsán Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!