családi sportnap

2019.05.23. 10:55

Több mint ötvenféle sportágat, mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa szombati eseményén húsz fővárosi sportszövetség közösen vesz részt, hogy együttes kiállásukkal, sportolóik közreműködésével minél több ember figyelmét felhívják a rendszeres sportolás fontosságára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dmytro Gilithuka

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a margitszigeti családi sportnapon minden korosztály képviselőit várják, hogy

az aerob testmozgástól kezdve a kajakozáson, evezésen, rekreációs és szabadidős sportokon keresztül a labdajátékokig, illetve az extrém- és küzdősportokig több mint ötvenféle sportágat, mozgásformát próbálhassanak ki.

A sportszervezetek képviselői abban bíznak, hogy kezdeményezésükkel sokak számára mutathatják meg: egészségük megőrzése érdekében hogyan válhat a jövőben a sport a hétköznapjaik állandó részévé.

Az érdeklődőknek közel száz profi sportoló lesz a segítségükre, köztük Hosszú Katinka és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszók.

A rendezvényre a nemzetközi sportdiplomácia képviseletében ellátogat Gian Francesco Lupatelli és Hugo Alonso, az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége elnöke és főtitkára is, amely szervezettől Budapest erre az évre elnyerte az Európa Sportfővárosa elismerést.

Forrás: MTI

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!